Historiek

Sinds 2009

Op een zonnige zondagnamiddag eind mei 2009, nagenietend van een bak La Trappe Quadrupel, aan de enige echte kasseibaan van Arendonk, besluiten vijf vrienden om zelf bier te brouwen.

Zonder dralen wordt er meteen een starterspakket aangeworven en binnen de kortste keren was er reeds een eerste bier. Een bier dat iets te sterk was voor consumptie… In alle hevig- en onbezonnenheid werd het spoelwater vergeten. Resultaat: bier van 12°! Niet wat we in gedachten hadden.

Niet getreurd, in plaats van een beginnersrecept te gebruiken, werd er geopteerd om een bier van nul te brouwen vanuit een eigen recept. Na vele proefbrouwsels kreeg het recept steeds meer een eigen karakter. Wat resulteerde in een bier, geschikt voor consumptie voor vrienden en familie. Genaamd: NONNEKESNAT!

Een naam die bij nader onderzoek niet geschikt leek voor commercialisering. Ondertussen werd er een VOF opgericht die de naam ‘Brouwerij de Kassei’ meekreeg. Een nieuwe biernaam werd zo snel gevonden: KEIKOP.

De plotse vlucht die KEIKOP neemt is het bewijs dat u als consument ons product, dat met veel liefde en vakkennis gebrouwen wordt, meer dan ooit lijkt te smaken…

Door de steeds groeiende consumptiedrang van de Kempenaar, zijn we genoodzaakt om de toenemende vraag naar Tripel en Saison uit te besteden aan Brouwerij De Graal, die onze recepten perfect weet te vertalen in grote hoeveelheden.

Schol!

 • Mei 2009

  Alles begint met een idee

 • Wanneer?

  Eerste brouwsel

 • Wanneer?

  Eerste bier: Nonnekesnat

 • Wanneer?

  Oprichting Brouwerij De Kassei

  Lancering Keikop Tripel

 • Wanneer?

  Lancering Keikop Saison

 • Wanneer?

  Lancering Keikop Weizen